Priporočilo za izbiro ponudnika gostovanja

Ponudnik gostovanjaV današnjem članku vam bomo razkrili, kateri domači ponudnik spletnega gostovanja pri nas velja za enega izmed najboljših, če ne za kar najboljšega. Zaslužil si je že zares veliko pohval, negativne kritike pa so izredno redke. Tudi tiste, ki so, so večinoma povezane z napako na spletni strani, ki pa s ponudnikom gostovanja nima prav nič. Težave z nedelovanjem ali nepravilnim delovanjem spletnih strani so namreč odgovornost lastnikov strani. Dober ponudnik gostovanja sicer pri takšnih nepravilnostih lahko pomaga, vendar je povsem razumljivo, da le proti plačilu.

Naj vam najprej predstavimo nekaj kriterijev, na podlagi katerih je možno objektivno ocenjevanje ponudnikov deljenega spletnega gostovanja. Mednje bi lahko šteli naslednje:

  • strežniška oprema,
  • podpora uporabnikom,
  • cena storitve,
  • uporaba nadzorne plošče,
  • kakovost naročniškega vmesnika.

Prisegamo na ponudnika NEOSERV

Preizkusili smo že veliko domačih ponudnikov gostovanja. Čeprav je konkurenca zares velika, smo najbolj zadovoljni s ponudnikom NEOSERV. Bili so prvi v Sloveniji, ki so v strežnike namestili SSD diskovne enote. Tudi sicer uporabljajo vrhunsko opremo, ki je predstavljena na njihovi spletni strani. Če bi uporabljali nekaj, kar ne velja za kakovostno, zagotovo tega ne bi javno izpostavljali. Njihovi strežniki so torej na zares visokem nivoju, kar zagotavlja hitro delovanje spletnih strani. Na blogu o optimizaciji spletne strani so zapisali nekaj več o SSD gostovanju pri NEOSERV.

Omenjeni ponudnik gostovanja je znan po izjemno prijazni in hitro odzivni ekipi, ki 24 ur na dan in 7 dni v tednu pomaga in svetuje svojim naročnikom. Podpora je pri gostovanju poglavitnega pomena, saj gredo stvari lahko tudi narobe. Takrat je važno, da se lahko na nekoga obrnemo, in to v kar najkrajšem možnem času. Več o kakovosti podporne ekipe NEOSERV je bilo zapisanega v prispevku na spletni strani Računalniške novice, in sicer v članku SSD gostovanje z najboljšo podporo v Sloveniji. Na koncu članka boste našli tudi kodo za popust pri naročilu paketa gostovanja. Preverite, če še vedno velja.

Gostovanje NEOSERV

Če smo pri ocenjevanju storitve gostovanja povsem realni, ugotovimo, da je cena pravzaprav zelo nizka. Zagotovo boste paket gostovanja kje drugje našli tudi ceneje, vendar se morate zavedati, da prenizka cena ne pomeni nič dobrega. V večini primerov nizka cena pomeni počasno delovanje in razne zaplete, ki prej ali slej privedejo do zamenjave ponudnika.

Ne morete si misliti, kako pomembno je, katero nadzorno ploščo uporablja ponudnik spletnega gostovanja. Nekatere, predvsem lastne rešitve podjetij, so zares nerodne za uporabo, obenem pa ne nudijo vseh funkcionalnosti, ki bi jih morale. Mnogo boljše so ustaljene rešitve, kot so cPanel, Plesk, DirectAdmin ipd. Pri NEOSERV boste ob naročilu paketa gostovanja dobili dostop do nadzorne plošče cPanel, ki v svetu velja za najboljšo – za najbolj funkcionalno in tudi najbolj prijazno do uporabnika.

Zadnji kriterij je kakovost naročniškega vmesnika. Znotraj tega lahko naročniki pregledujejo naročene storitve, domenam nastavljajo ustrezne DNS zapise, pregledujejo podatke o nosilcu domene, dostopajo do nadzorne plošče, pregledujejo račune in predračune, spremljajo zaslužke partnerskega programa in podobno. Mimogrede, tudi pri NEOSERV imajo urejen partnerski program. Provizija znaša 25 %, kar pomeni, da če prek vaše partnerske povezave nekdo kupi paket gostovanja, vi prejmete 25 % od vrednosti prodaje.

Naj za konec le še poudarimo, da so tudi nekateri drugi domači ponudniki spletnega gostovanja odlični. Danes smo vam predstavili NEOSERV, ki je vsaj po naših testiranjih v samem vrhu.